Huddinge Kommunhus


Volymstudie Huddinge Kommunhus

Basen, en lätt glasfasad i två våningar, kommunicerar öppenhet och tillgänglighet. Bygganden bärs upp av en konstruktion i trä, som är väl synlig genom fasaden liksom invändigt i byggnaden. Dagsljus är centralt i utformningen, och strömmar ner från den stora ljusgården in i entrévåningen. Här ligger hissar och trappa som leder upp i kommunhuset. Den glasade innergård med dagsljusinflöde möjliggör en kompakt byggnadskropp som medför kortare kommunikationsvägar liksom färre antal kontorsvåningar.

Det översta våningsplanet har tillgång till en stor takterrass och fungerar som ett grönt uterum för personalen att vistas i. Detta tema om växtlighet präglar även övriga byggnaden. Basens tak används delvis som takterrass, och övrig takyta består av sedumtak och solceller.

 

Byggnaden ska uppfylla Miljöklass Silver och energimässigt Miljöklass Guld.



Information
Projektår: 2020
Beställare: Huddinge Kommun
Yta: 29020 m²